lauantai 11. lokakuuta 2014

Treenipostaus

Moikka! Multa toivottiin tosi ahkerasti treenipostausta, vaikka sellasen oon ainakin kertaalleen tehnyt. En vastannut suoraan ihan jokaseen kysymykseen mitä laitoitte, mutta niihin mihin en vastannu tuli vastaus jo jossain muussa kysymyksessä! :) En myöskään tiiä miks, mutta en saanu tekstiä samalle tasolle jokasessa kappaleessa että sitä olis mukavampi lukea, mutta suurin osa tekstistä on kuitenkin tasattu! Vielä saa heittää kommenttia ja kysymyksiä tähän postaukseen, jos jotain vielä jäi epäselväks! Nyt kuitenkin lopetan turhan pölinän, joten let get started! 

Urheilu pienempänä
Harrastin pienenä jonkun verran eri lajeja. Tuli kokeiltua mm. luistelua, jalkapalloa pitkän aikaa ja team gymiä ihan viimevuosina. Mikään ei kuitenkaan tuntunu samalta kun yleisurheilu, jotenkin se yksin tekeminen ja yksin vastuussa oleminen omasta kehityksestä kiehto.
Luistelua harrastin ihan pienenä, mutta lopetin koska mulla oli aina niin kylmä siellä jäähallissa :D Jalkapalloa harrastin n. 5 vuotta, ja se oli huikeeta!! Mulla on ehkä vähän ikäväkin futista, mutta aika ei millään riittäs kahteen lajiin.. Siinäkin tyssäs se, että se alko meneen vakavammaks piirijoukkueiden yms. takia, ja jätin sen sit pois. Siinä välissä harrastin hetken pelkkää yu:ta, mutta kokeilin team gymiä jota olin jo jonkun aikaa halunnu koklata! Se on siis voimistelua, jossa tehään joukkueena volttisarjoja, trampalta hyppyjä ja sellanen vapaaohjelma! Se oli tosi mukavaa ja sain uusia kavereitakin, mutta ei sekään tuntunu omalta ja harrastin sitä kokoajan sivulajina vaan sen takia että siellä venyteltiin paljon ja niitä volttihommeleita oli huikee treenata! Se jäi joskus reilu vuos sitten pois ohjelmasta koska mulla oli niin paljon vammoja, että tuntu turhalta olla siinä joukkueessa mukana jos en pääse kunnolla ees treenaamaan... Jälelle jäi siis vaan yleisurheilu, jota oon harrastanu jo kymmenisen vuotta.
Kollaasit2 Kollaasit8

Oma treenaaminen ja treenien sisältö
Treenaan n. 8-10 kertaa viikossa, tällä hetkellä vähemmän koska mulla on jalkapöydässä rasitusmurtumaa.  Treenaan kolmena aamuna viikossa lukion treeneissä, mitkä oon kokenu tosi hyväks. Oon siellä enemmän pikajuoksuun painotetussa ryhmässä, jossa alotin vasta nyt syksyllä, eli en oikeen osaa vielä sanoo siitä enempää. Arkena treenaan n. kolmena iltana, viikonloppusin on kans kolmet treenit. Meillä yleisurheilijoilla on nyt koko syksy peruskuntokautta (pk-kausi, lyhennän jatkossa), eli treenataan enemmän ja rankempia treenejä. Mulla pk-kauden treeneihin kuuluu normaalisti voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Voimaa tehään puntilla, ihan perus liikkeet tangon kanssa rv, kyykyt yms. Näin alkukaudesta määrät on isompia ja painot vähän kevyempiä, ja mitä lähemmäs kisakaus tulee, sitä pienemmiks määrät laskee. Nopeustreenissä juostaan lyhyitä matkoja kohtuu pitkillä palautuksilla ja kestävyystreenissä sit pitempiä matkoja lyhemmillä palautuksilla. En oikeen osaa sen enempää kuvailla mun treenejä koska treenataan aika samalla kaavalla kun kaikki muutkin yleisurheilijat, ja kaikki treenit on erilaisia. Mun valmentaja sanoo mitä tehään, ja sit tehään :D
Mitä lihaskuntoliikkeitä teet? Tääkin riippuu ihan kauheesti.. Tehään jonkun verran painojen kanssa lihaskuntoo, yleensä aina kun ollaan puntilla. Meillä on myös ihan perus lihaskuntopiirejä joissa on erilaisia liikkeitä melkeen joka kerralla.. Joitain esimerkkejä jos heitän tähän niin; vatsalihaksille perus istumaannousurutistus sillain että jalat on ''auki'' ''salmiakkiasennossa'' missä venytetään nivusia, tiiäättekö? :D Sillä tavalla lonkankoukistajilla ei voi avustaa ja työ tehään pelkästään vatsoilla. Selille tehään useesti että ensin yläkroppa nousee kun ollaa mahallaan, sitten jalat ja lopuks vielä molemmat. Kyljille perus jalkojen nosto kun makaa kyljellään. :) Useet liikkeistä on ihan kauheen vaikee selittää, eli siks päädyin vaan noihin..
Kuvaile tarkasti jotain puntti- ja juoksureeniä. Höömm apua tää on paha. Juoksureenejäki on niin paljon erilaisia että selitän vaan ton puntin! Ekaks yleensä käyään ulkona juoksemassa tai sit mennään polkeen pyörää suoraan salille. Sen jälkeen tehään sellanen lämmittely ''sarja'' tangolla pariin kertaan. Sit aletaan tekee rv:tä joku 3-5 kierrosta, painot, määrät ja palautukset riippuu ihan kaudesta. Sen jälkeen tehään aika useesti takakyykky, jalkaprässi tai maastaveto. Niissä samat kierrokset ku rv:ssä ja painot ja määrät vaihtelee taas paljon. Sen jälkeen tehään vielä pari kevyempää liikettä jaloille eli esim pohkeet, ja välissä sit keskikropalle tai käsille jotain liikkeitä. Lopuks tehään pari kevyttä juoksuvetoo ja sit lähetään kotia kohti :) Toivottavasti täs nyt oli tarpeeks tarkasti!
Viikon treeniohjelma? Tääkin on erittäin paha koska meillä (muulla ryhmällä) on ollu vasta yks normaali treeniviikko tähän mennessä kun tätä kirjotan, mutta suunnilleen sillä kaavalla varmasti mennään eteenpäin, eli kerron sen tähän. Maanantaina on aamutreenit, nopeutta. Iltapäivällä ihan kevyttä jumppailua, esim mulla fyssarin antamia liikkeitä. Tiistaina aamutreeneissä pitempää juoksua, samoin illalla intervalleja. Keskiviikko on lepo. Torstaina on aamutreeneissä intervallit, illalla lepo. Perjantaina iltapäivällä nopeus. Lauantaina aamulla puntti ja telinesali, jossa lihaskuntoo/muuta temppuilua. Iltapäivällä kestävyystreeni (hapotusta/intervalleja yms). Sunnuntaina on aerobiaa ja huoltoa. :)
Kuinka useesti hierontaa/huoltoa? Viime vuosina oon käyny hieronnassa vaan kun on ollu kipuja tai isompia jumeja. Huoltoo oon tehnyt liian vähän muuten, nyt kesän jälkeen otin siinä itteeni vähän enemmän niskasta kiinni ja lihakset on ottanu treeniä paremmin vastaan eikä oo juurikaan tullu jumeja, sitä pitäs jaksaa jatkaa! Nyt pääsin sellaseen projektiin mukaan toukokuulle asti, että sain oman ''huoltajan'' joka hieroo/huoltaa mua 1-2 kertaa viikossa ihan mun treeniohjelman/kipujen/jumien mukaan. Tää on aivan huikee juttu, se ei oo alkanu vielä eli en tiiä tarkempaa kuviota mutta en malta oottaa et se alkaa pyöriin kunnolla :) Eli tästä lähtien mulla on huoltoo ainakin se yks kerta viikkoon!
Mitä teet treenien ulkopuolella? Mulla ei juurikaan jää aikaa muulle elämällä treenien, urheilukerho-ohjauksien, koulun ja muun sosiaalisen elämän ohella, eli juuri muuta en tee.. Välillä käyn äitin ja Sannin kanssa lenkillä, mutta enpä sen enempää mitään urheilullista, koska se vähäkin aika mitä annetaan palautumiseen pitää käyttää :)
Kollaasit10 treenipostaus

Ryhmä
Kuka valmentaa ja kuinka iso ryhmä? Treenaan siis Jyväskylän Kenttäurheilijoissa valmennusryhmässä tällä hetkellä kuuden muun tytön kanssa. Tullaan kaikki hyvin toimeen keskenään, ja mun parhaat kaveritkin löytyy sieltä. Johtunee siitä että ollaan yleisurheilun takia niin samantyyppisiä :) Mua on nyt valmentanut kolmisen vuotta Jesse Jokinen, jonka valmennustavat sopii mulle hyvin, tai siltä musta on tuntunut! Tajuan kaikki ohjeet oikeella tavalla ja meillä on hyvä ''yhteys'' niin kun valmentajalla ja valmennettavalla täytyykin olla, että pystyy melkeenpä kaikesta puhumaan.
Minkä lajin edustajia ryhmässä? Meidän ryhmä jaettiin alunperin n. pari vuotta sitten isommasta ryhmästä, jossa treenas kaikki 97 ja 98 syntyneet. Jako tapahtu lajin perusteella siten, että hyppääjät meni toiseen, ja enemmän ottelijat toiseen ryhmään. Mä sit menin siihen ottelijoiden, vaikka eipä sitä multa iteltäni kysytty :D Ottelu kuitenki alko jäämään pikkuhiljaa pois, kuten parilta muultakin meidän ryhmäläiseltä. Nyt niissä kuudessa tytössä mun lisäks on ottelijoita, hyppääjiä ja juoksijoita niin pitemmälle kun lyhemmällekkin matkalle, eli ollaan aika sekava joukko. Treenataan silti suhkot samalla tavalla, omatoimiset ja lukion aamutreenit sit saattaa erota toistemme treeneistä juurikin sen päälajin takia.
Meettekö keväällä etelään reenaa tai lähteekö teidän seurasta monta porukkaa ja minnepäin menossa? Ollaan sen verran keretty ryhmän kanssa puhua, että ollaan lähössä taas treenileirille keväällä. Ei tiietä tarkkaa ajankohtaa eikä yhtään minne päin mennään, joten siitä vaikee sen enempää kertoa. Enkä tiiä yhtään onko muita porukoita lähössä, mutta joka vuos lähtee nuorista kolmisen porukkaa leireilemään :)
Kollaasit9 Kollaasit3

Ruokavalio
Jännä että tätä koskien tulee useita kysymyksiä.. Meiltä urheilijoilta varmaan odotetaan että me syödään kauheen terveellisesti että pysytään kunnossa, mutta pakko tuottaa pettymys, en syö mitenkään ihmeellisesti... Enhän mä missään mäkissä roiku niinkun puolet Jyväskylästä, mutta en tosiaan vahdi juuri yhtään mitä syön tai millon syön kalorien ja muiden takia. Tää on jo päinvastasesti vähän huono juttu, eli useesti käy niin, että en saa tarpeeks energiaa päivälle. Syön aina aika kehnon aamupalan koska en saa oikeen mitään aamusin kurkusta alas. Aamutreenejä ennen saatan vetästä vielä banaanin. Päivällä koulussa syön sen verran että maha pikkusen täyttys, tietty jos on hyvää ruokaa niin syön kunnolla! Koulun jälkeen meen kaupan kautta treeneihin, ostan pari karjalanpiirakkaa ja jonkun rahkan, millä pärjään treenit ja urheilukerhot puol kaheksaan asti kotiin jossa syön yleensä toisen kunnollisen aterian. Jos noista alkaa laskemaan kaloreita, en syö riittävästi mikä näkyy sitten väsyneisyydessä treeneissä ja koulussa. Yritän näin peruskuntokaudella syyä kuitenkin vähän enemmän ja suklaapatukkaa ennen reenejä että sais energiaa, vaikkakin vähän väärällä tavalla :D Karkista puheen ollen, sitä syön aika paljon.. Valehtelematta neljänä päivänä viikossa, aina kun sitä on, ja sitähän on :P Syön siis melkeenpä aina kun oon illat kotona, luen kokeisiin tai teen postausta. Jos kuitenkin oon huitelemassa koko päivän, sillon sille ei jää aikaa, eikä karkkia tee mielikään jos on vaan kauhee nälkä (niin kun pitkien päivien jälkeen pakosti on).
Mutta tässä oli nyt pieni oikasu siihen, että en todellakaan syö kuten nää fitnness harrastajat, joille jokanen kalori on laskettu tarkasti, että se lihas varmasti pääsee kasvamaan. En tiiä pitäiskö, mutta eiköhän siitä jossain vaiheessa kunnolla valisteta jos teen asiat päin honkia :D
Kollaasit6

Tavotteet ja henkinen puoli
Nyt on pikkusen vaikee puhua mistään tavotteista suoranaisesti, koska en tosiaan tiiä yhtään että millon oon taas kunnolla radalla. Yritän kuitenkin!
Tavotteet lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä? Lyhyestä en osaa sanoa, ehkä jos pääsisin nyt kuntoon nopsasti ja kerkeisin treenata koko ens kevään ehjänä ja treenit menis hyvin, voisin asettaa pituuteen tavotteeks jonkun 580 ja SM-mitali. Täähän nyt on ihan täyttä utopiaa koska ollaan valmetajankin kanssa monesti puhuttu tavotteista, mutta ne kaikki on murskaantunut vammojen alle... Pitemmällä välillä tulostavotteena pituudessa että haluisin hypätä reippaasti yli 6m! Sit enemmän haaveena kun tavotteena että pääsisin edustaa suomea EM tai MM-kisoihin, olympialaiset ois jo mun suurin unelma!! Siitä oon haaveillu aina että jos joskus pääsisin olympialaisiin, niin ottaisin sellasen pienen nätin olympiarengas-tautuoinnin niinkun moni olympialaisissa käynyt ottaa! Se olis niiiin siisti, koska sillä olis ihan älyttömän iso arvo jos niin iso juttu joskus toteutus :)
Mitä ajattelet itsees paremmista ja huonommista kisaajista? Tääkin on vähän hauska kysymys, koska en aattele kestään oikeen mitään :D Mun mielestä on ihan huikeeta että vaikka ei oliskaan ihan super ja pärjäis SM-kisoissa, jaksaa jatkaa treenaamista! Se, että on itsevarma ja ottaa kritiikkiä vastaan asiallisesti, arvostaa niin muita kisaajia kun valmetajaakin, saa mun arvostuksen :) Tällasia urheilijoita nään useesti kisoissa, ja ne jää heti mun mieleen! Ihan sama oliko huippu vai vähemmän huippu :)
Mikä on sun mielestä hyvä sijoitus SM-kisoissa? (esim. ajatteletko että vaikka 15. sijoittunut ei ole enää kovin hyvin menestynyt tms :D) Hömm nooh jos mietin itteeni, 15 olis heikko sijotus, mutta jollekkin se on tosi hyvä!! Ei tällaseen voi vastata :D Tietysti se riippuu kisan tasosta, kuin paljon osallistujia ja sit vielä siitä et miten pärjäs omaan tasoonsa verrattuna! Että jos tekisin enkan ja olisin 15, niin en tuijottas sitä sijotusta pätkääkään, vaan olisin vaan tyytyväinen että pystyin omaan parhaimpaan ja se olis ollu tolla kerralla enkka!! :)
Mistä lajista tykkäät eniten ja vähiten? No kuten voi arvata, pituudesta ja pika-aidoista tykkään eniten, koska ne on ne päälajit :P Vähiten tykkään pitkistä matkoista ja sit keihäästä... Tai keihään treenaaminen on älyttömän rasittavaa, kestävyystreenit taas menee. Kisoissa toi on toisinpäin, keihästä voin heittää ihan täysin ilman paineita, eli sillon ei jännitä yhtään. Joku kestävyysmatka taas kisoissa on ihan täyttä tuskaa niin henkisesti ennen sitä juoksua jo monta päivää kun fyysisestikin se ite juoksu :D
Kollaasit4Kollaasit5 Kollaasit7

Vaikeeta sanoo että mikä yleisurheilussa on se mikä vetää puoleensa, mutta ei sitä enää harrastukseks voi kutsua. Tästä on tullu juteltua kavereiden kanssa että tuntuu tyhmältä kertoo että harrastaa jotain, kun kuitenkin koko elämä ja menot pyörii sen ympärillä. Muut asiat joustaa jos on treenit, kisat tai leiri, treeneihin mennään vaikka ei kiinnostas pätkääkään ja siellä tehään vaikka ei jaksais. Myöskin tää mun parin vuoden vammaputki on saanu miettimään enemmän yleisurheilua harrastuksena. Ihminen harrastaa jotain mitä se tykkää tehä ja se tekee iloseks kaiken muun elämän rinnalla, niinhän se menee ja niin lapsille opetetaan ihan pienestä pitäen, harrastaa sitä mistä tykkää. Ei yleisurheilu oo ollu viimesen vuoden aikana se mistä mä saan energiaa ja iloa jatkaa, päinvastoin. Valitettavasti siitä on tullut aika arka aihe, yritän ajatella positiivisesti ja meen eteenpäin ilman sen kummempia paineita. Yks treeni kerrallaan ajattelematta sen kehittävyyttä tai sitä, että oonko kunnossa auttaa jaksamaan. Mutta ei se oo harrastamista jos mä ajattelen jotain joka päivä, koen hienoimmat ja kamalimmat tunteet sen parissa enkä pysty sitä tosta vaan lopettamaan koska se on jo niin iso osa elämää. Sitä on niin vaikee sanoo et mitä mä tekisin jos en yleisurheilis, mutta sekin päivä tulee joskus. Valitettavasti omaan kroppaan ei juurikaan voi vaikuttaa, eikä tuloksia tuu vaikka kuinka niitä haluais, mut vammoja tulee silti. Sellasta urheilu vaan välillä on.. Toivottavasti tästä vielä tulis uuestaan sellanen asia mistä saan nimenomaan niitä hienoimpia kokemuksia niinkun harrastuksen pitäis antaa. Mä ainakin uskon niin ja oon valmis nousemaan täältä vielä niin kauan kun mun pää kestää, mahoton sanoo millon se piste tulee, mutta vielä mulle ei oo tullu vastaan niin isoa asiaa joka paikkais sen aukon, minkä yleisurheilu jättäis.

24 kommenttia:

 1. Mä toivon niin kovasti, että kaikki vammat lähtis sulta nyt hiiteen ja saisit keväällä tehtyyn ehjän kauden! Ja toivon kovasti, että et joudu lopettamaan tuota "harrastusta' koskaan. Mä itse olen telinevoimistelija ja jouduin lopettamaan loukkaantumisen mun elämän tärkeimmän ja suurimman jutun, asian joka täytti kaiken mun vapaa-ajan ja jonka mukaan mä elin. Ja mä voin sanoa, että tää on ollu aika hirveetä, koska no vamma on ja pysyy eikä sitä saada kuntoon. Mutta mä toivon niin kovasti, että sä löytäsit taas sen ilon ja energian, jonka saat aina kun treenaat. Koita ajatella niin, että joka kerta ku treenaat et se kerta voi olla sun viimenen ikinä. Koska sillon ainakin tajuu, että mikään ei oo ikuista ja joskus on vaan pakko lopettaa. Tsemppii ihan hirveesti ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jos terveenä pääsis treenaamaan nii aivan varmasti motivaatio lisääntys hurjasti! Voi ei oon kuullu pari muutaki tarinaa siitä kuin joutuu lopettaa urheilun jonkun vamman takia mille ei oo tehtävissä oikeen mitään vaikka se olis tärkee osa elämää.. Oon onnekas ettei mulle mitään niin isoo oo kuitenkaan tullut, joten sulla on varmasti ollu tosi vaikeeta aikaa sillon eikä tätä mun vaammakierrettä voi tohon verrata koska urheilun jatkaminen on mun omasta päästä kiinni, mutta sulla ei ollu valinnan varaa jos oikeen ymmärsin.. :( Jep yritän ajatella ehottomasti noin, kiitos tosi paljon tsempeistä ja ihanasta kommentista! :)

   Poista
 2. Anonyymi10/11/2014

  Ihana postaus ja ihanasti kirjotit! Toivottavasti sun vammat lähtis paranee ja pääsisit mahdollisimman nopee treenaa kunnolla ja siihen tavote kuntoon! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10/11/2014

  Syötkö mitään ravintolisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öhm syön vitamiineja päivittäin :D Mutta muuta en, sillon ku oltiin eteläs reenaa ja reeniä tuli paljon, join jokasen reenin jälkeen sellasen proteiinilitkun mutta sitä en tosiaan jatkanu suomes koska se oli nii pahaa..

   Poista
 4. Sut on haastettu :D

  http://natenblogi.blogspot.fi/2014/10/kesan-suosikit.html

  VastaaPoista
 5. Huikea postaus! ! :)

  VastaaPoista
 6. sairaan kiva postaus, tosi mielenkiintonen lukee!:-)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi10/12/2014

  Ihan pakko kehaista, tää sun blogi on huikee! Luin tän eilisen aikana kaikki postaukset läpi (:'D) ja nousi kyllä kertaheitolla suosikiksi:) Oon oikeesti häkeltynyt, et miten tällanen helmi on jäänyt multa ennen huomaamatta!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. wau O.O Oon ihan sanaton, en tiiä mitä tällasen pitäs vastata :D Kiitos ihan älyttömästi ja ihana että kommentoit :')

   Poista
 8. Anonyymi10/12/2014

  Sulla on onneks aikaa vielä päästä huipulle kun oot vielä noin nuori. Vastoinkäymisistä saat voimia ja sitten kun onnistut niin varmasti osaat antaa sille arvoa. Kyllä se vielä iloksi muuttuu. Tsemppiä ensi vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii toi on totta!! Sitä kaikki sanookin että vasta muutamien vuosien päästä altaan kattoon että kellä huipulle oikeesti on mahiksia. Kiitti sulle tsempeistä ja kommentista! :)

   Poista
 9. Ihana postaus ja sulla on tosi ihana blogi! <3 Itse kans harrastan yleisurheiluu, mut nyt ei oo ollu oikeen motivaatioo treenaa.. Mut tää postaus kyl innosti mua! :) Toivottavasti vammat lähtis pois ja saisit ehjän kauden ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että aivan ihana kuulla et sait moivaatioo tästä!! :') Kiiitos tosi paljon ja tsemppiä sullekkin, jos vaa jaksat jatkaa ja sulla on motia nii taivas on rajana ;)♥

   Poista
 10. Anonyymi10/13/2014

  Oli tosi mielenkiintosta lukee sun treenaamisesta ja aika syvällistä ja postivaa tekstiä yleisurheilun merkityksestä sulle, arvostan. Toivon niin paljon että pääset vielä treenaan pian kunnolla, nyt niitä voimia ja kärsivällisyyttä vaan tarvitaan kun on vaikeeta, mutta se varmasti palkitaan kun jaksat vaan jatkaa vastoinkäymisistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista! Tästä tulikin vähän enemmän tällanen pohtiva postaus mitä aattelin, mutta kiva kuulla et tykkäsit lukee! Niii toi on totta, pitää vaa uskaltaa ottaa riskejä toisen perää ja uskoo et täältä noustaan vielä :) Kiitti vielä sulle♥

   Poista
 11. Anonyymi11/11/2014

  Sori et kyselen sulta mutta en tiedä oikeen muuta yleisurheilijaa:) sano ihan suoraan olisiko minun turha aloittaa yu juoksen coopperissa 2800 ja vauhditon tasajalkaa pituushyppy on 223 cm. Ja oon ihan nopee mut en oo mitannut aikaa. Taustalla on 7 vuoden jalkapallo tausta ja oon aina urheillut mut, en tiiä koska mun ikä on 16. Toivottavasti vastaat jotai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaa haittaa että kyselet! :) Jos sulla on noin pitkä futistausta nii jo sen perusteella pystyisit helposti alottaa yleisurheilun! Noi tuloksetki on tosi hyviä! Eli suosittelisin oikeesti kokeilee koska elät vaan kerran ja jos yleisurheilu ei oliskaa sun juttu, et menettäs paljoo!! :)

   Poista
  2. Anonyymi11/12/2014

   Kiitos sun vastauksesta! Ehkä tässä uskallan kokeilla yuta.mulla on sillee että en uskalla luottaa itteeni että oisin niin hyvä, et kehtaisin aloittaa..:)

   Poista
  3. Sun ei todellakaa kannata murehtii tollasesta... Voit olla varma ettet oo huono jos oot jo nii pitkää pelannu futista!! Ja onhan jokainen muukin urheilija jostain alottanu, eli rohkeesti vaa testaa!! :)

   Poista