sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vastaukset kysymyksiin osa 1

Moikka! Vaikka te ette kauheen kauaa oo kysymyksiä saanutkaan heittää, niin aattelin nyt tehdä teille tän ekan osan. Mitäs tässä enempää turisemaan, alotetaan!

Koulu
Mitä koulua käyt? - Oon Jyväskylässä Voionmaan urheilulukiossa.
Miten sulla on mennyt lukio? - Yllättävän hyvin on menny, varsinkin kun panostan suhteessa yläasteeseen tosi vähän.. Läksyjä en ees tee kauheesti, tietysti esim matikka on eri asia. Mutta joo ei lukio nyt nii vaikeeta ja pelottavaa oo mitä siitä puhutaan!
Mitkä on tällä hetkellä eri aineiden numerot? - Hmm no pitkää matikkaa oon saanu nostettua sinne 7 pintaan, äikkä, enkku ja sit jotkut bilsat, kemiat yms. reaalit on siinä 8 hujakoilla ja sitten kaikki taideaineet eli liikka, kuvis ja musiikki on 10, mikä nostaa mukavasti keskiarvoa ja sit fysiikkaa oon käyny vasta yhen kurssin mutta siitäkin on 10. 
Oon pohtinut miten kerkeät käydä lukiota että urheilemaan.... en vaan ymmärrä. - En oo ihan varma oliks tää kysymys mut vastaan silti. Elii opin tosi nopeesti niin urheilussa kun koulussakin, niin ihan semihyviin arvosanoihin riittää mulla se et kuuntelen tunneilla ja sit luen hyvin koeviikolla. Eli ihan kun käyttää koulussa sen ajan tunneilla hyödyks auttaa mua. :) Ja siis meen lukion neljään vuoteen nii jaksot ei tarvii olla ihan täyteen ahdettuja.
Mikä on sun keskiarvo? - Jonkun verran päälle kasissa pyörii, oisko tällä hetkellä n. 8.4
Mitä aijot kirjottaa? - Kirjotan varmuuden vuoks kaikki aineet mitä tarttee lääkikseen, eli pitkä matikka, pitkä fysiikka, bilsa, terveystieto ja sit enkku ja äikkä. Tällä hetkellä olis tollanen suunnitelma mut seki saattaa muuttua viel useeseen kertaan..
Mihin aijot lukion jälkeen? - Tossa edellisessä jo mainitsin että lääkistä oon miettiny, mut en mitenkään kauheen vakavalla tasolla viel.. Että varmuuden vuoks käyn kaiken pitkänä jos sinne sit haluun. Mut jotai ihmiskehoon liittyvää haluun tulevaisuudessa tehä! Onneks on aikaa viel miettiä haha... :D
Stressaatko yleensä koulusta vai otatko suht rennosti? - Nykyään oon oppinu jo ihan hyvin ottamaan rennosti, tietysti sillon stressaa jos tuntuu ettei aika vaan riitä.. Et esim koeviikolla on kauheeta olla vetämässä urheilukerhoja kaks tuntia illassa vaikka tietää et lukemista olis ihan reilusti. Ei sekään kuitenkaan ihan älyttömästi enää stressaa, yritän aina vaan ajatella et kyllä kerkeen viel.
Mikä oli sun peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo? :) - Oisko se ollu n. 8.9!
Mistä saat motivaatiota kouluun? - Yleensä saan motia siitä, kun mietin että mun on pakko päästä johonkin jatko-opiskeleen mielellään ekalla yrittämällä! 
koulu

Blogi
Onko sinusta ärsyttävää jos blogiin ei kirjoita esim kuukauteen mitää? - Kyllä se mua ainakin ärsyttää, ja se on useesti se minkä takia lopetan jonkun blogin lukemisen.. 
Mikä on blogin kirjottamisessa hyvät ja huonot puolet? - Hyviä on niin paljon etten ees pysty luettelemaan kaikkia, mutta ekana tulee mieleen kaikki ihanat kommentit mitä saa, sit se tietty ajatusten purku vaikka tää ei mikään vuodatusblogi ookaan, ja se et kaikki kuvat mitä ottaa päätyy johonkin eikä ne jää mihinkään koneen syövereihin. Huonoo ehkä se että useesti kun on muutenkin kiire alkaa ajattelemaan että ''Kamala kun en oo postannu viikkoon enkä kerkee seuraavaan pariin päivään ainakaan'' ja tuntuu et pettää kaikki lukijat... :/ Sit toinen aika pieni juttu on että jos ja kun haluu/täytyy postata niin pitää lähtee ensiks kuvaamaan vaikkei jaksais, ettei se postaus oo ihan yhtä tyhjän kanssa..
Mistä sun blogin nimi tulee? :) - Ei mulla oo mitään kauheen hienoo ja valaisevaa tarinaa kerrottavana siitä.. Sillon kun sitä mietin nimeä, niin kriteerinä oli, että nimi koostuu yhestä sanasta ja sillain ettei se olis ihan massaa ja sen muistaa. En tiiä onko toi viimenen ainakaan toteutunu haha :D Mutta siis fortify tarkottaa 'vahvistaa', joten se sopii mun elämään ihan sananakin hyvin niin itteni vahvistamiseen henkisesti kun fyysisestikkin ja sit et tää blogi vahvistaa mun ajatuksia ja mua itteeni kun pääsen tänne kirjottaan :)
Mikä kamera? - Tällä hetkellä kuvaan Canonin 600d:llä.
Lemppari blogit, joita luet? - Luen paljon hyviä blogeja, joten tosi vaikee rajata ees muutamaan.. Mutta jos nyt jotain teille heitän niin: Ingan Being Alive, Saijan Saijis ja Karoliinan Karoliinas.
bloggaus


Urheilu
Mikä on sun mielestä hankalin aika vuodesta pitää omaa kuntoa yllä? - No mun tulee yleisurheiltua ympäri vuoden ilman sen pitempiä kausia millon en treenais. Tietysti ne ajat kun on loukissa eikä tuu treenattua kunto laskee pakosti, mut en osaa sanoo mitään yhtä vuodenaikaa.
Kauanko oot yleisurheillu ns. tavoitteellisesti? - Ei missään vaiheessa tullu sellasta ''pam nyt treenaan tavotteet mielessä'' -reaktiota, mutta kun huomasin että pärjään SM-kisoissa enkä pelkästään piirinmestaruustasolla, niin tottakai se nälkä kasvaa ja haluu menestyä korkeemmallakin. Eli sanoisin ehkä että jonkun 4 vuotta oon treenannu tavotteellisesti!
Mitkä on sun tavoitteet tulevalle kaudelle? - Tuntuu aina tosi tyhmältä vastata näihin, koska viime vuonnakin kun vastasin tämmösiin keväällä jotain et mitä tavotteita kesälle nii en päässy kisaa kun yhen kisan.. Nyt oon ollu ehjänä kolmisen viikkoo, mutta eipä se suoraan kerro et oon kesälläkin ehjä.. Eli tooosi vaikee sanoo, mut tietysti SM-mitali on joka kesälle se tavote oli vammoja tai ei. Jos pääsen kevään treenaan ehjänä, niin sit varmasti valmentajan kans katotaan tavotteet uusiks!
Kuinka paljon kyykkäät ja vedät rinnalle? - Erittäin huonoon aikaan kysyt, mutta siis tein rv:tä muutama päivää sitten ekaa kertaa viime kevään jälkeen :D Ja sitä ennen en oo koskaan ollu sillon ehjänä kun ollaan tehty maksimeita.. Kyykyssä ihan sama juttu.. Mut kysy tätä uuestaan vaikka lähempänä kesää ;)
Kuinka kauan oot käyny puntilla? - Muistan kun mut laitettiin puntille iihan pikkutyttönä vanhempien kanssa, ja se oli ihan kauheeta.. :D En kuitenkaan sillon tietty tehny mitään ihan kauheen rankkaa, joten sanoisin että oisinko ollu 14v kun alettiin ihan kunnolla.
Mikä on inhokkiliikkeesi siellä? - En tykkää oikeen mistään liikkeistä puntilla, mutta se kaikista inhottavin on ehkä rinnalleveto..
Kuka sua valmentaa? - Jesse Jokinen
Kuinka usein se kattoo sun reenejä? - Hmm no lukion aamutreeneissä on toinen valmentaja ja sit pari kertaa viikossa on omatoimisena esim huoltoo tai aerobiaa millon valmentaja ei oo paikalla, mut voisin arvioida et 3-4 kertaa viikossa on paikalla!
Millainen on hyvä valmentaja? - Aikalailla sellanen kun Jesse :D Eli valmentaja valmentaa yksilöllisesti, kannustaa sopivassa suhteessa ja sit tietysti tulee sun kanssa juttuun et valmentaja ja urheilija ymmärtää toisiaan.
Haluatko itse valmentajaksi? - Tällä hetkellä tuntuu että en haluis, haluun olla se valmennettava. Mut tietysti tää saattaa muuttua sitten kun urheilut loppuu omalta osalta, mut nyt sanon että en.
Mistä saat motivaatiota urheiluun - Mun ei tarvii kun nähä joku video missä ite kisaan, kattoo esim tv:stä kisoja tai iha vaan treeneissä nähä kun joku tekee hyvin nii haluun ite tehä paremmin :P Yleensä motivaation ettiminen urheilussa ei oo mulle vaikeeta!
Lempiharjoituksesi ja miksi? - Tykkään tosi paljon aitatreeneistä kun tehään drillejä, sit loikka- ja nopeustreenit on kivoja ja tietysti kisakauden treenit on mukavia kun tehään vähän mutta tehoilla! Ja yleensä siks tykkään noista kun niissä saa tehä tehoilla, sen takia mä harrastan yleisurheilua :D
urheilu
Kun pelasit jalkapalloa: 
Mitä paikkaa pelasit? - Olin yleensä keskikentällä tai hyökkääjä!
Olitko hyvä? - Olin mä kai ihan xd Tai mulla oli hyvä kunto ja olin nopee futaajaks, nii sillä pärjäs aika pitkälle.
Pelasitko aluepiirissä? - Lopetin just ennen kun niitä päätöksiä tehtiin aluejoukkueista, mutta pääsin niissä ''karsinnoissa'' ihan loppuun asti.
Mikä pelinumero?- 65
Mitä sarjaa pelasitte? - Piirisarjaa? En mä muista oikeen.. Olin vaan aina paikalla kun oli peli :D
Mikä joukkue? - Palokan Riento
Mitkä nappikset? - Mulla oli tona aikana aika monetkin nappikset, mut en muista yksiäkään.
Katsoitlo jalkapallon mm kisoja? - Katoin muutaman pelin.
Mikä oli futiksessa parasta ja huonointa? - Parasta oli meiän joukkue kun oltiin niin yhtä porukkaa ja sit vielä se et oltiin hyviä! Tykkäsin myös siitä et se oli niin erilaista kun yu koska siinä ollaan joukkueena, sitä vähäsen kaipaan.. Huonointa oli sit ehkä se et en olis halunnu et siitä tulee totista, tykkäsin vaan pelata ja treenata sitä mut en ollu valmis mihinkään aluejoukkueisiin yms.. Eli siinä huomas eron yleisurheiluun, että yu:ta haluun treenata tavotteellisesti mut futis tuntu pelottavalta vakavampana..

Siinä oli ekat vastaukset, seuraavaan jäi sit vähän sekalaisemmat kyssärit joita en osannu luokitella oikeen mitenkään. Vielä saatte käyä heittämässä kysymyksiä tänne jos tulee jotain mieleen, ei haittaa vaikka ois näistä kolmesta kategoriasta joihin jo vastasin! :)

Seuraavaan postaukseen!

14 kommenttia:

 1. Tosi kivasti vastasit! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/04/2015

  hei lääkikseen tarvii kyl pitkää kemiaakin? :) vai olikko vaan unohtanu sen tosta listasta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nii tarvii pääsykokeisii mut ei sitä tarvii kirjottaa! :) Eli luen kyl sen pitkänä mut en varmaa kirjota, riittää et matikasta, fysiikasta ja kemiasta kaks kirjottaa!

   Poista
 3. kivasti toteutettu postaus :) sulla on kyllä asenne kohdillaan niin koulun ku yleisurheilunki kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh wau ihana kuulla et oot saanu tollasen käsityksen!! :]

   Poista
 4. Sulla on ihana blogi! postaukset on kivalla tavalla toteutettuja ja kirjoitat tosi sujuvasti ja olet kaunis :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/05/2015

  Tosi kiva postaus, keksispä itekin jotain kivoja kysymyksiä :D Ja kiitos noista blogien vinkkauksesta, löysin taas kaksi ihanaa uutta blogia luettavaks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla et tykkäsit! :) Hahah anna tulla vaan jos keksit ;) Oh ihana jos säkin tykkäsit noista blogeista! :3

   Poista
 6. Anonyymi1/06/2015

  Meinaatko kisata hallissa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testimielessä ehkä jonkun 60m käyn juoksee :)

   Poista
 7. Sulla on kyllä ihanan piristävä blogi! Piti tulla kommentoimaan kun luin noita sun futisjuttuja, ite jouduin tai halusin miten vaan lopettaa just sen takii ku kaikki meni niin vakavaksi. En kestäny niitä piiri/aluejoukkuejuttuja ollenkaa, mua alko aina jännittää ihan liikaa enkä voinu nauttia pelaamisesta silleen ku ennen. Harmittaa ku nii monesta urheilusta tehään niin vakavaa :-( Onneks ryhmäliikuntatunneilla ja salilla voi käydä urheilee ihan vaa urheilun ilosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kiitti paljon! :) Jooo ihan sama juttu meilla :/ Surullista et ei oikeen ollu ees vaihtoehtoja, et joko pelaat ihan tosissas aluejoukkueissa tms. tai sit et ollenkaan.. Et se ''harrastaminen'' loppu mun mielestä ihan liian ajoissa ja muuttu totiseks.. :( Hahah no sanoppa muuta :D

   Poista