lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku #12: Jouluhaaste

Löysin netistä tämmösen kivan jouluaiheisen haasteen jossa on 24 jouluaiheista kysymystä ja mä päätinkin sitten ottaa haasteen vastaan!

1. Parasta joulussa? Se joulun tunnelma, hyvä ruoka, lahjojen antaminen ja tietysti myös se saaminen, suklaan syöminen hyvällä omalla tunnolla ja kaikki jouluohjelmat joita joulun aikaan tulee.

2. Joulumusiikkisi? Tykkään kuunnella joulumusiikkia jo marraskuun alusta lähtien, mutta en ihan repeatilla kuitenkaan. Myös mun joulumusiikkimaku jakautuu isolle skaalalle, tykkään ihan niistä perinteisistä suomalaisista joululauluista, mutta myös enkun kieliset, uudemmat versiot iskee!

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? Tykkään! Lemppareita on ne perus joululeffat mitkä tulee telkusta joka joulu, esim. Mitä tapahtui joulupukille -elokuvasarja on ihan paras!

4. Jouluherkkusi? Suklaa ja joulutortut, mutta koska suklaata voi syödä koko vuoden ympäri niin siks sanon tähän että joulutortut.

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Ihan must -jutut on kinkku ja porkkanalaatikko.

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Riippuu aina vähän fiiliksestä ja luppoajasta, yleensä jo marraskuun puolella.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? Meillä on musta niin kiva ja tunnelmallinen koti niin mä tykkään viettää joulua täällä kyllä tosi paljon. Ja näin me ollaan viimevuodet tehtykin. Vasta joulun jälkeen lähdetään kiertämään mummolat ja se on kans ihanaa!

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Molemmat. Kaupasta saa ostettua sellasia lahjoja joita lahjan saaja toivoo ja itse tehdyt lahjat on merkki siitä että oikeesti haluaa nähdä vaivaa lahjan eteen. Eli en osaa nyt sanoa kumpi vie.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Mä itse en laita niitä mutta äiti kyllä koristaa meidän pihaa jouluvaloilla ja kynttilälyhdyillä.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Molemmista löytyy hyvät puolet. Tuun niin hyvin toimeen mun perheen kanssa, että perhejoulu on siitä tosi kiva, että kaikki sujuu ihan omalla painolla eikä mitään paineita mistään oo. Toisaalta jos siihen tulee läheisimmät sukulaiset mukaan, niin eipä se sillonkaan mitenkään outoo ole, päinvastoin.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Hmm. Uus yökkäri ja flanellihousut tulis kyllä tarpeesee, toivon myös paria kirjaa urheiluun liittyen.

12. Paras saamasi joululahja? Heti ekana tuli mieleen mun toissa jouluna saama kameranjalka, joka helpotti kyllä bloggaamista huomattavasti!

13. Kamalin saamasi joululahja? Kauhee alkaa tämmöstä ees miettimään ja vaikka mietinkin, niin en kyllä keksi mitään.  Tietysti joskus oon saanut esim. vaatteita mitä ei sit oo tullu käytettyä, mutta ei sen isompaa ''pettymystä'' koskaan.

14. Kuvaile unelmien joulusi. Ollaan hyvällä porukalla viettämässä joulua, joulukuusi on koristeltu nätiksi ja sen alla on ihanasti paketoituja lahjoja. Telkkarissa pyörii jouluohjelmat ja kaikki juttelee samalla omia asioita keskenään. Syödään hyvin, jaetaan lahjat, ja kaikki mun itse antamat lahjat oli mieluisia lahjojen saajille. Saan myös itse parit kivat jutut joita olin ehkä osannut toivoakin. Katellaan mitä kukakin osasi ostaa ja kelle, jutellaan hauskoista jutuista joita lahjoista tulee mieleen liittyen niiden ostoon tai etsimiseen ja mennään illalla onnellisena nukkumaan.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? Se Sika vai mikä onkaan. En tiiä mitään rasittavampaa laulua kun se.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? Oon laittanut jouluvaloja mun huoneeseen, tehnyt muutamat joululahjaostokset ja tänään pitäs leipoo pipareitakin!

17. Paras joulujuoma? Joulujuomia nyt ei ihan kauheesti tuu juotua parin glögilasillisen lisäks, joten vastaan että glögi.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Meillä on aina tekokuusi koska meidän perheen allergigot saattas oireilla oikeelle kuuselle, ja lisäks kuusi on joulun jälkeen käytännössä ongelmajätettä niin eipähän oo sitäkään ongelmaa tekokuusen kanssa. Ja jos tekokuusi on laadukas niin se näyttääkin lähes oikeelta!

19. Käykö teillä joulupukki? Ei käy ja pienenäkin vaan parit kerrat, pelättiin sitä sen verran ettei uskallettu laulaa tai mitään..

20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi? Hmm.. Yks hetki minkä muistan ei oo mikään ihan kauheen vanha, oisko siitä joku 5 tai 6 vuotta. Olin innostunut virkkaamaan vaikka mitä ja sillon tein jo toista nukkea. Heräsin aamulla aikasemmin kun muut, menin meidän ''kakkostelkkarille'' kirjastohuoneeseen, laitoin joulupukin kuuman linjan pyörimään ja virkkailin kaikessa rauhassa. Se oli jotenkin niin rauhallinen hetki et muistan sen vieläkin.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Riippuu vähän. En mä ihan yöpuvussa kuitenkaan oo.. Jos sukulaisia on paikalla niin laittaudun vähän enemmän, jos vaan perheen kanssa ollaan niin sillon oon vähän rennommissa vetimissä.

22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko? Porkkanalaatikko voittaa.

23. Paras joulusuklaa? Fazerin sininen, vaikka ei kai se erityisesti mikään joulusuklaa ookaan.

24. Joulutortut vai piparit? Tää on helppo, joulutortut!


Mä haastan jokaisen, joka haluaa, tekemään tän haasteen! Jos teette, niin linkatkaa mulle ja pääsen lukee teidän vastauksia! :)

8 kommenttia:

 1. Kiva tää haaste! Heh, samaistuin niin tuohon joulupukin pelkäämiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tykkäsit! Hahah no kukapa ei pelkäis kun joulupukki tulee kotiin ja paineet kasvaa olla kiltisti et varmasti saat lahjoja ;D

   Poista
 2. Hyvään saumaan tuli tää, mietinkin just mitä tän päivän luukkuun laittaisin! :D Mutta tää oli tosi kiva postaus. :)
  http://aplaceinmymindjonna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii ihana et sait tästä nyt itselles yhden luukun! Kiiitos kiva et tykkäsit! :)

   Poista
 3. Tää haaste vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ihana postaus :)


  http://minttusblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyl tosi kiva tehdä, suosittelen! Ihana et tykkäsit! :)

   Poista
 4. Tosi kiva haaste! Voisin vaikka itsekin toteuttaa tän jossain vaiheessa kuuta :-)

  http://mypartofworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii anna mennä, tää oli ihan huippu tehdä joten kantsii kyl! :)

   Poista