keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Luukku #16: Joulut lapsena

16. luukku on mun lapsuuden jouluista kertomista enimmäkseen kuvin, koska niistä ei ihan kauheesti juttua irtoo. Kerron kuitenkin pääpiirteittäin että mitä joulut piti sisällään kun olin pieni.

-Vietettiin aika monet joulut jossain muualla kun kotona, yleensä mummolassa. 

-Katsottiin aina joulupukin kuumaalinjaa aamusin, tosin tehdään sitä myös nykyäänkin.
PicMonkey Collage3 PicMonkey Collage1
-Olin todella mukavuuden haluinen pienenä, ja no oikeestaan vieläkin, joten juhlin joulua aina verkkareissa. Tää pienenä selvennyksenä kuvillekin. 

-Joulupukille laulaminen oli aina jotenkin tosi ahdistavaa, onneks meitä ei ikinä pakotettu siihen mitenkään. Kerran taidettiin laulaa kaikkien aikuistenkin kanssa ja silti ahdisti.

-En ikinä oo sillain kunnolla pelännyt joulupukkia, mutta jotenkin se oli ahistava hahmo. Ehkä vaan esitin rohkeeta.
PicMonkey Collage2 DSC00723 DSC00288 DSC05904
-Joulukuusen koristelu oli/on joulunodotuksen paras hetki, ite olisin halunnut sen tapahtuvan jo heti joulukuun alussa mutta perinteisesti me koristellaan se vasta pari päivää ennen aattoa.

-Kinkun paistokin oli yks varma jouluaaton merkki, se tuo aina sellasen lämpimän fiiliksen kun tietää että aatto on ihan lähellä.

-Meidän mummo teki meille tosi hienot joulukalenterit kun oltiin pieniä, jossa siis yhdessä luukussa, eli sukassa oli pieni lahja. Joka joulukuun aamu oli huippua herätä kun ties että pääsee avaamaan pienen lahjan!
DSC02297 IMG_0058 IMG_0189
-Olin kova askartelemaan pienenä, joten kaikkia erilaisia juttuja tuli askarteltua korteista jyvätonttuihin.

-Käytiin pienellä kaveriporukalla Prismassa aina shoppailemassa joululahjoja ja tuli kyllä ostettua mitä tyhmempiä lahjoja vaikka sillon ne tuntu parhaimmilta ideoilta ikinä.

-Oltiin tosi isoja Tonttu Toljanteri -faneja, siis todella isoja. Tai ollaan me vieläkin. Meillä on varmaan kaikki kaudet VHS-kasetilla ja katottiin ne moneen kertaan läpi joulukuun aikana.

Kertokaa toki onko näissä paljonkin yhtäläisyyksiä teidän jouluihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti