perjantai 3. elokuuta 2018

Ihana Edinburgh!

Viime kesänä sain Jiriltä valmistujaislahjaksi matkan Skotlantiin, Edinburghiin. Mulla ei ollut ennakkoluuloja suuntaan eikä toiseen, mikä olikin hyvä. Yllätyttiin molemmat tosi positiivisesti miten ihana kaupunki Edinburgh oli ja kuinka paljon siellä oli nähtävää ja tehtävää! Vaikka matkasta onkin jo melkein vuosi, mä päätin jakaa teille mun tärpit mitä tehdä ja nähdä Edinburghissa.
IMG_1648 IMG_0873
Me vuokrattiin kämppä Airbnb:n kautta (tai jostain vastaavasta). Jiri hoiti meille lennot, kämpän ja muut viralliset asiat, joten sen enempää en vuokrausasioista tiedä. Tiedän kuitenkin, että Edinburghissa on suht vähän hotelleja ja siksi me (tai Jiri) päädyttiinkin omaan kämppään. Mun eka reaktio talosta oli että jaiks. Koska Edinburh on tosi vanha kaupunki eikä taloja ole paljon rempattu, oli siis myös meidän talo tosi vanha. Onneks kämppä oli ihanasti sisustettu ja muutenkin käytetty hyödyks talon vanhuutta, niin tuli kotoisampi olo. Jirille kuitenkin tuli ongelmia sen sisäilman kanssa jossa oli varmasti hometta. Onneks olo ei kerennyt pahentua kovin paljoa kun otiin vaan muutama yö.
Snapseed 9 IMG_0760 Snapseed 6 GOPR0485
Yksi aamu me päätettiin lähteä kävelemään Arthur's Seatille, joka on siis korkea vuori Edinburgissa. Sen näkee lähes joka puolelta ja koko kaupunki on rakentunut sen juurelle. Kun syyskuussa Briteissä alkaa olla jo viileä, niin sitä se olikin edenkin vuoren huipulla. Mutta oli ehdottomasti yksi parhaista jutuista reissussa.
Snapseed 8 IMG_0875 IMG_1694
Lähes joka päivä me suunnattiin Edinburghin keskustaan. Mä rakastin kävellä niillä kaduilla korkeiden ja vanhojen talojen keskellä. Shoppailtua tuli ja käytiin kahvilla varmaan joka päivä. Kahviloita oli paljon lähes joka nurkalla, joten shoppailujen ja käpsyttelyn välissä oli hyvä käydä huilaamassa. Oman käsityksen mukaani yllä olevassa kuvassa on katu, jolla on kuvattu Harry Potterin Viistokujan tapahtumat. En laita päätäni pantiksi että se olisi juuri tuo katu, mutta ainakin kartan mukaan oltiin tosi lähellä, ja sehän riitti mulle haha.
IMG_1731 IMG_0996 IMG_1017
Pari isompaakin reissua me tehtiin, nimittäin Jiri halus päästä katsomaan Edinburghin jalkapallojoukkueen peliä. Me mentiin stadionille junalla, jota oli muuten ihan super helppo käyttää. Meidän harmiksi peli päätty 0-0 eikä yhtäkään maalia nähty, mutta oli kyllä kiva päästä kokemaan isolle stadionille se tunnelma, sillä Briteissähän sitä on! Toinen suurempi reissu oli Edinburghin eläintarhaan. Mun oli ihan pakko päästä katsomaan sinne Penguin Paradea, joka on Edinburgh Zoon yksi tunnusmerkki. Pingviinit sai halutessaan tulla alueeltaan ulos käpsyttelemään yleisön eteen. Meille kerrottiin, että joskus yksikään pingviini ei halua tulla, jolloin paraatia ei nähdä. Meidän onneksi pingviinejä oli tulossa ulos jonoksi asti ja ne pääsivät kävelemään pienen reitin. Niin suloisia!
IMG_1645 IMG_1644 IMG_1421 IMG_0879
Jos päiviä olis ollut enemmänkin, oltais ehkä haluttu lähteä junalla vierailemaan joko Glasgowssa tai sitten Lontossa. Mä yllätyin, kuinka n. kolmen tunnin junareissulla olis päässyt Lontooseen! Haaveena olis, että joskus päästäis tekemään reissu Lontooseen jonka jälkeen käytäis vielä uudestaan Edinburghissa pari yötä ja sieltä lennettäis kotiin. Mä itse kävin Lontoossa keväällä 2017, mutta se oli niin ihana paikka että mielelläni menisin uudestaan. Oltaisiin myös ehkä haluttu käydä Edinburghin linnassa (jonka virallista nimeä en nyt tiedä), mutta ensinnäkin aika loppui ja toistaiseksi sinne liput maksoivat jonkun verran. Mutta toivottavasti seuraavalla kerralla sitten!

Eli näin pähkinänkuoressa; lähde Edinburghiin jos mahdollisuus tulee. Jos mä olisin itse päättänyt mihin kaupunkiin me lomalle lähdetään, täytyy myöntää, ettei Edinburgh olisi ollut mielessäkään. Onneksi Jiri päätti mihin me lähdetään, jolloin ei päädytty niihin isoimpiin turistirysiin mihin mä olisin kuitenkin mennyt haha. 

2 kommenttia:

 1. Mä matkustin kerran Edinburghiin Lontoosta yöbussilla. Menopaluu maksoi yhteensä 6 puntaa ja muistan sen hetken ikuisesti kun astuin linja-autoaseman ovista ulos. Puhdasta rakkautta. Edinburgh on niiin kaunis ja harmittaa kun joudun jättämään sinne jo ostetun matkan väliin ensi viikolla </3

  Aion kuitenkin vielä tämän vuoden puolella päästä sinne uudestaan ja samalla kiertää noita ah niin upeita SKotlannin maisemia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis Edinburghissa oli sen oma tunnelmansa, mitä ei oikein voi kuvailla! Niin harmi että sä joudut jättämään reissun väliin! :( Mäkin kyllä vielä joskus haluan takaisin. Onneks sinne pääsee vaikka jonkun loman aluksi hetkeksi ja jatkaa siitä matkaa! Toivottavasti sä pääset takaisin vielä tän vuoden puolella kokemaan lisää Skotlannista! :)

   Poista