tiistai 20. marraskuuta 2018

OPISKELUMOTIVAATIO HAUSSA

Koska syksy alkaa kääntyä talveksi ja päivät on lyhimmillään, ei motivaatio koulun, työn tai minkään muunkaan asian suhteen ole välttämättä ihan parhaalla tolalla. Mä en itse kuulu niihin, jotka potee kaamosmasennusta, vaan mä itseasiassa jopa nautin pimeydestä ja siitä, että rutiinit on saatu kesän jälkeen taas luistamaan. Mä ajattelin silti tulla jakamaan mun vinkit opiskelumotivaation ylläpitämiseksi, koska niitä hetkiä tulee itse kullekin, kun viltin alla makaaminen kuulostaa about tuhat kertaa kivemmalta kun opiskelut ja lukeminen.
IMG_3155
Ekana lääkishakijoille muutama vinkki:

-Katso Greyn Anatomiaa. Lääkärisarja Viaplayssa joka tuskin esittelyjä kaipaa. Meillä on töissä oma porukka joka katsoo Greyn Anatomiaa ja puhuu siitä kun ihmisistä jotka tuntee oikeessa elämässä. Se kertoo jo tv-sarjasta jotain.

-Lue muita lääkisblogeja tai studygrameja instagramissa. Tää voi olla ahdistavaa tai motivoivaa, kannattaa ihan itseään kuunnella ja miettiä, kannattaako lähteä katsomaan miten muilla lukemiset sujuu. Kaikki kuitenkin etenee ihan omaan tahtiin, eikä sinne sisään aina mene ne, jotka on ahkerimmin ja määrällisesti eniten lukeneet.

-Lue tiedelehtiä joissa on lääketieteellistä tietoa. Mä oon itse eksynyt tosi monesti kirjaston lehtilukusaliin lukemaan Tieteen kuvalehteä, ihan vaan mielenkiinnosta. Kun on oppinut paljon lisää lukiokirjoista, alkaa muu, ns. ylimääränen tieto kiinnostaa aiempaa enemmän.

-Mafy-Valmennukselta saa ostettua opiskeluvalmentajan, joka moniin kursseihin myös kuuluu. Myös mulla on oma opiskeluvalmentaja*, joka on auttanut ihan älyttömän paljon luku-urakassa. En todellakaan osannut kuvitella kuinka paljon levollisemmin mielin omasta lukemisesta on, kun joku muu sanoo kuinka paljon lukea ja mitä. Lisäksi, kukapa meistä ei kaipaisi pieniä kehuja ja tsemppejä?  Mä tuun lähiaikoina tekemään teille erillisen postauksen tästä aiheesta, että mitä me oikeestaan keskustellaan ja miksi mä arvostan omaa opiskeluvalmentajaa niin paljon.

*Mafyn valmennuskurssi, johon opiskeluvalmentaja sisältyy, on saatu blogiyhteistyönä.
IMG_3163
Sitten muutamat vinkit ihan jokaiselle mihin tahansa motivaatiopulaan:

-Älä syyllistä itseäsi. Syyllistäminen tekemättömistä töistä ei auta tippaakaan. Tää on tietysti helpommin sanottu kun tehty, mutta kuten urheilussakin, levossa kehittyy. Tää ei tietysti päde kun tiettyyn pisteeseen asti, mutta syyllistäminen ei auta. Jos tuntuu siltä, että tänään opiskelusta ei tuu mitään, on paljon parempi laittaa kirjat hyllyyn ja olla loppupäivä ajattelematta asiaa. Se, että oot lukenut muutaman tunnin puolitehoilla niin, ettei päähän jäänyt mitään on paljon huonompi kuin se, että saat tuulettua yhden ylimääräisen päivän.

-Tee jotain ihan muuta. Elämässä on hyvä olla jotain muutakin aktiviteettia ja ajateltavaa kuin lukeminen. Mä voin omalla kokemuksella kertoa, että viime vuonna homma osittain kaatu nimenomaan siihen, ettei päässä pyörinyt paljoa muuta kuin bilsan nippelitiedot.

-Ajattele lukemista ja oppimista henkisena kasvuna ja kehittymisenä. Mä oon alkanut nähdä opiskelua jo nimenomaan asiana, jota haluan tehdä siksi, että tietäisin asioista enemmän. Varsinkin bilsaa on ihana lukea, kun oikeasti huomaa kehityksen ja oppii lisää. Opiskelusta tulee helposti pakkopullaa, mutta kun oppii nauttimaan uuden tiedon omaksumisesta, niin opiskelusta tulee mielekkäämpää. Ihan samalla tavalla kun urheiluun jää koukkuun sen takia, että huomaa kehittyvänsä, niin sama pätee opiskeluun.

Näillä vinkeillä loppuviikkoa kohti! Mukavaa tiistaita kaikille♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti