perjantai 18. tammikuuta 2019

ENSIMMÄINEN HARJOITUSKOE #Lääkikseen2019

Huomenna ne starttaa, harjoituskokeet nimittäin. Ihan älytöntä miten nopeesti tää aika on taas mennyt. Mun etäkurssiin* kuuluu seitsemän harjoituskoetta, joista tosiaan nyt on ensimmäinen. Tästä pääset tutustumaan Mafy-Valmennuksen kursseihin. Koska Jyväskylä on yksi niistä paikoista, jossa Mafy järjestää harjoituskokeita, pääsen tekemään kokeen ihan oikeaan koesaliin muiden hakijoiden sekaan. Jos et asu kaupungissa jossa kokeita järjstetään, kokeet postitetaan sulle ja pääset tekemään ne silti. Voit lähettää kokeet tarkistettavaksi, jotta saat ne pisteytettynä takaisin ja voit verrata omaa osaamista muihin hakijoihin, jos haluat.

Syksy on mennyt tosi nopeasti, mutta hyvin. Tehtävät sujuu, vaikka edelleen pari aihealuetta kemiassa ja fysiikassa tuottaa välillä ongelmia. Silti yleinen ymmärrys ja kokonaisuuksien hahmottaminen ulkoa muistamisen sijaan on kehittynyt tosi paljon viime vuoteen verrattuna ja tottakai sen takia vaikeampien tehtävien teko on helpompaa.
*Valmennuskurssi saatu yhteistyönä
IMG_3703m
Olen tällä hetkellä Mafynetissä biologiassa hieman jäljessä fysiikkaa ja kemiaa, mutta se on tarkoituskin. Kerkeän varmasti kevään aikana saamaan biologian muiden tasolle, vaikka tähän ensimmäiseen kokeeseen en kaikkea olekaan opetellut. Myös viime vuonna biologian osaaminen oli jo aika hyvällä mallilla joten kaikesta on edes pieni käsitys, vaikka niiden opiskelusta onkin melkein vuosi.

Fysiikasta on tullut mulle jo tosi mukavaa ja tehtävien tekeminen on tosi palkitsevaa. Koska perusasiat alkaa olemaan hallinnassa, oon pystynyt hyvin syventämään tietoa nippelitietojen osalta, joita viime vuonna en todellakaan kerennyt opettelemaan. Tällaisia aiheita on Mafynetissä näppärästi listattuna ''Harvemmin kysyttyihin asioihin'', joissa opetetaan mm. tähtien elinkaari ja asiaa lääketieteessä käytetyistä säteilyistä. Kemia on niin ikään suht vahvalla pohjalla, vaikkakin edelleen puskuriliuokset tuottaa päänvaivaa. Onneksi saan kuitenkin tehtäviä aina eteenpäin, vaikka ihan loppuun asti se ei oikein menisikään.

Vaikka vaikeitakin aiheita vielä löytyy, on se mun mielestä myös hyvä asia. Opiskeluissa pysyy hyvä motivaatio ja mielenkiinto yllä kun on aiheita joihin joutuu panostamaan muita enemmän. Onhan tässä vielä nelisen kuukautta aikaa pääsykokeeseen, joten uusia asioita kerkeää tajuta vielä vaikka kuinka. 

Eniten harjoituskokeilta odotan koetaktiikan hiomista, tehokkaan ajankäytön harjoittelua ja oman itsevarmuuden kehittämistä. Seitsemän koetta on tosi paljon ja uskon, että näitä pääsen ihan varmasti kehittämään. Lisäksi odotan myös sitä, että en osaakkaan. Sillä tavalla huomaan helpommin omat heikkoudet ja pääsen kehittämään erityisesti niitä, jotta jokainen aihealue olisi toukokuussa tasaisen vahva.
IMG_3702 Mä olen luonteeltani hyvinkin perfektionisti, varsinkin niiden asioiden suhteen joihin laitan paljon työtä. Viime vuonna osallistuin toisen valmennuskurssien järjestäjän harjoituskokeisiin jopa paljon itsevarmempana mitä nyt olen. Jokaisen kokeen jälkeen olin valtavan pettynyt, ettei koe mennyt niin hyvin kun olisin toivonut. Joka kerta tulin itku silmässä kotiin miettien jotain toista alaa jolle hakea. Kuitenkin loppujen lopuksi jokainen koe oli mennyt paljon paremmin mitä olin odottanut ja myös muihin kurssilaisiin nähden hyvin.

Tänä vuonna en siis aio liikaa takertua täydellisyyden tavoitteluun, vaan luottaa omaan osaamiseen ja siihen, että se riittää. Ja mitä väliä vaikka joku harjoituskokeista ei menisikään ihan niin hyvin? Ainakin opin kantapään kautta ne asiat joissa tein virheitä, enkä varmasti toista niitä enää toukokuussa. Tottakai itsevarmuus on tärkeää, mutta samalla täytyy olla nöyrä ja varautua siihen, ettei kaikkea osaakaan. Pitää vaan toivoa parasta, mutta myös varautua pahimpaan. Ehkä viimeistään seitsemän harjoituskokeen jälkeen harjoitusta on tullut sen verran, että enää ei vain toivota parasta, vaan myös toteutetaan se! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille♥

2 kommenttia:

 1. Anonyymi1/18/2019

  Myönnän syyllistyneeni jo tohon itkuun ekan harjotuskokeen jälkeen lol :D stressaa vaa niin pirusti ku niin kova hinku kouluun takas vaikka eka välivuosi menossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai se harmittaa jos ei pääse niin hyvään suoritukseen mitä toivoo.. Pitää vaan tehdä kovasti töitä ja uskoa, että se riittää! Onneks sulla on vielä monta vuotta aikaa päästä kouluun! :)

   Poista