perjantai 14. kesäkuuta 2019

Kesäloma puolivälissä

Heissan! Kesäkuun puolella mennään ja musta tuntuu, että kesä on jo tosi pitkällä. Vaikka nyt vasta alkaa ekat helteet koittamaan niin tuntuu, että kesä on kestänyt jo ikuisuuden.

Välillä mä huomaan jopa stressaavani lomaa ja vapaapäiviä. Oon silti saanut lomallani aikaiseksi ihania juttuja, vaikka mikään niistä ei sen suurempi saavutus olekaan. Käytiin mm. tyttöjen kanssa Tuurin reissulla ja siinä samalla katseltiin kirkkoja jotka osui matkan varrelle (tästä tietää olevansa jo vanha). Alkukesän lempparijutuksi nousee ehdottomasti juoksulenkit illalla, kun aurinko on laskemassa ja kesän tuoksu on voimakkaimmillaan. En vaan tiedä mitään parempaa.

Lisäksi oon nähnyt paljon kavereita, käynyt serkun ylppäreissä, ihastellut kaverin uutta koiranpentua joka on maailman söpöin, siivonnut vaatekaappeja ja vienyt tavaraa kirpparille sekä päässyt korkkaamaan mökkikauden! Uskalsin jopa heittää talviturkin mikä on ihan historiallista, sillä mulle yleensä kerääntyy useiden kesien taviturkit niskaan kun en vaan saa itseäni järveen ilman kamalaa horkkaa.
IMG_8495m
Mä oon myös ilmottautunut jo biologian YO-kirjoituksiin syksylle, joihin menen ainakin jos koulupaikka ei aukea. Fysiikka ja bilsa kirjotetaan aina samana päivänä, joten toinen niistä on pakko kirjoittaa jo syksyllä, jos meinaan uusia ne molemmat. Ilmottautuminen kirjotuksiinkin on jo loppunut, eli päätös piti tehdä ennen koulujen tuloksia. Noh, jos kävisikin niin että pääsen kouluun, menen sitten ihan huvin vuoksi kokeilemaan josko arvosana nousisi!

Mulla on lomaa nyt kesäkuun loppupuolelle, jonka jälkeen aion tehdä töitä heinäkuun ja sitten kevennän töitä joko muuttoa tai kirjoituksiin lukua varten. Sinällään kiva tietää että jos koulupaikka ei aukea, tulee ensi vuoden hakukerrasta pakostikin erilainen aiempiin kahteen verrattuna. Vuosi jakautuu kolmeen osaan kirjoitusten sekä pääsykokeen suhteen. Onneksi mulla ei muita kirjoitettavia aineita fysiikan, kemian ja bilsan lisäksi ole kuin matikka, joten samoja aineita luen kuin tähänkin asti. On kuitenkin kiva, että vuoteen mahtuu pari "välietappia" eikä ainut pääpäivä ole siellä toukokuulla.

Vaikka välillä tuntuu että loma menee "hukkaan" kun ei saa välttämättä tehtyä mitään sen suurempaa, on loppujen lopuksi ne pienet jutut niitä, mistä kesä koostuu. Onneksi näitä pieniä juttuja pystyy tekemään myös myöhemmin vapaapäivinä vaikka varsinaista lomaa ei olekaan. Mulla on myös ollut jo pientä hinkua avata bilsan kirjat, mutta tähän mennessä oon tyytynyt lukemaan tiedelehtiä. Mulla on tällä hetkellä tosi rennot fiilikset koulujen tulosten suhteen ja oon pyrkinyt miettimään asioita mitä teen loppukesästä pääsin kouluun tai en. Välillä tulee mieleen niin kivoja juttuja koskien elämää täällä Jyväskylässä jos en kouluun pääsisikään, että hetkellisesti sekin tuntuu ihan ok vaihtoehdolta. Tottakai kaikista isoin ja hienoin juttu olisi jos kouluun pääsisi, mutta pitää muistaa että elämä jatkuu ja kivoja juttuja tapahtuu vaikka lääkiksen ovet ei aukeisikaan vielä.

Ihania hellepäiviä ja hyvää viikonloppua kaikille♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti