lauantai 29. kesäkuuta 2019

TULOKSET #lääkikseen2019

Niin se vaan kuulkaa kävi, että musta tulee lääkäri! Oon pitänyt pääsykokeen jälkeen hiljaisempaa eloa täällä blogin puolella, koska oon halunnut unohtaa kokeen täysin. Mun Mafyn opon kanssa sovittiin, että mallivastauksia ei kannata mennä katsomaan, koska niistä tulee kuitenkin vaan paha mieli. En oo koskaan vielä kuullut yhtäkään joka olis ollut helpottunut vastausanalyysin katsomisen jälkeen ja itseni tuntien olisin vaan alkanut panikoimaan kahta kauheammin. Vastausanalyysia en ole vielä tähänkään päivään asti uskaltanut katsoa, tuskin katsonkaan haha.

IMG_3659mm
Ihan yllärinä tulokset tulikin jo pari päivää ennen deadlineä jolloin ne on luvattu viimeistään tulevaksi. Mä oon stressannut tätä kuluvaa viikkoa jo kesän alusta alkaen, sillä tiesin tän pitävän sisällään kaikkea ei niin kivaa. Mun kesäloma loppui ja palasin töihin, joudun muuttamaan takaisin porukoille sekä tottakai tiesin koulujen tulosten tulevan. Oli jo valmiiksi pari inhottavaa stressin aihetta ja pelkäsin siihen päälle tulevan vielä kielteisen päätöksen kouluun pääsystä. Toisin kuitenkin kävi enkä voi vieläkään uskoa, että oikeasti mun opintopolussa mun nimen alla oli iso peukku ja ilmoitus hyväksytystä kokeesta.

Vähän on hämärän peitossa mitä sen jälkeen tapahtui kun sen tekstin ekan kerran luin, ainakin siitä seurasi paljon itkua ja soitin lähimmät sukulaiset lävitse. Siskon kanssa kumpikaan ei pystynyt edes puhumaan, itkettiin vaan. Tuun muistamaan ton päivän ihan varmasti lopun elämäni. Sitä ei pysty edes sanoin kuvaamaan kuinka hyvältä tuntuu saada palkinto siitä kaikesta työstä mitä on jaksanut tehdä monen vuoden ajan pitkäjänteisesti. Kaikki se kulminoitui tietysti siihen koepäivään mutta henkisesti vielä tuolloin tulospäivänä. Voin käsi sydämellä sanoa, että IHAN kaikki ne tunnit oli todellakin sen päivän arvoisia. Harmittaa jopa vähän se, että tuskin tuun koskaan enää kokemaan samanlaista prosessia ja sen huipennusta. Oon niin kiitollinen, että kaikki meni kuten olin unelmoinut ja se tuntuu tällä hetkellä ihan pakahduttavan onnelliselta asialta. Mä voin nyt ihan oikeasti sanoa, että musta tulee lääkäri.

Oon tottakai aivan super innoissani opiskeluiden aloittamisesta syksyllä enkä malta odottaa, että pääsen jatkamaan tätä vuotta täydellisesti lääkiksen penkiltä. Tarkoitus olisi pitää blogi elossa, sillä tää koko luku-urakka on kiinnostanut aivan tajuttoman suurta ihmismäärää, joten uskon myös lääkisjuttujen kiinnostavan.
IMG_3661m
Mä ajattelin tehdä vielä erilliset postaukset siitä miten mun lukuprosessi kokonaisuudessaan meni, vaikka täällä oonkin tosi paljon sitä avannut. On kuitenkin paljon asioita joita en halunnut blogiin kertoa, koska onhan pääsykoe kilpailu ja tietenkään omia heikkoja hetkiä ei mielellään täällä jaa varsinkaan ennen h-hetkeä. Lisäksi voisin kertoa siitä miten itse koe tuntui menevän, mitkä fiilikset kokeessa oli ja millaiset fiilikset siitä jäi. Jos sulla on jotain kysyttävää hakuprosessiin (tai miksei mihin tahansa) liittyen, voit kysyä tässä blogin kommenttiboksissa tai sitten Instagramissa viestillä, @hetaemiliaa löydyn instasta. Vastailen kysymyksiin sitten postausten merkeissä, kun tiedän mitkä asiat kiinnostaa. :)

Haluan vielä tähän loppuun sanoa onnittelut kaikille kouluun päässeille, oli ala mikä tahansa. Teitte kovan työn ja onnistuitte niissä kokeissa missä oli tärkeä onnistua. Ihan super paljon onnea ja tsemppiä opiskeluihin!
Joka vuosi vain noin kolmannes hakijoista saa paikan korkeakouluista, mikä kuulostaa toisaalta suurelta määrältä, mutta toisaalta hyvinkin pieneltä. Lääkikseen ovet aukeaa joka kymmenennelle suurin piirtein. Jos et saanut opiskelupaikkaa VIELÄ tänä vuonna, älä ruoski siitä itseäs. Saat olla pettynyt ja surullinen, mutta muista, että elämä jatkuu. Uusia hakuja tulee, eikä muutamallakaan vuodella ole mitään merkitystä sun lopun elämän kannalta. Mä ite uskon siihen, että asiat menee just niinkun niiden kuuluu mennä.

Pääsit kouluun tai et, muista rentoutua kesällä. Tee just niitä kivoja juttuja, ota etäisyyttä normaaliin arkeen ja nauti siitä mitä teet. Jatkui syksyllä luku-urakka tai opiskelut koulussa, on kesä nimenomaan sitä aikaa jolloin pitää muistaa irtautua siitä kaikesta. Ihanaa viikonlopun jatkoa just sulle♥

4 kommenttia:

 1. Ihan mielettömästi onnea! <3 olet niin paikkasi ansainnut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi7/07/2019

   Kiitos paljon!❤️😍
   -Heta

   Poista
 2. Anonyymi12/29/2019

  Teoriassa lääkikseen on hakenut muutama kokelas ilman yo todistustua ja heikoilla taustoilla.
  En itse ymmärrä kun vertaa lukumääriä mitä ootte opiskelleet sekä suhteuttaa teidän koulumenstykseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12/30/2019

   Ihan en saanut tästä kommentista pointtia irti🤔 Mutta tosiaan tuntien vertailu ei tietenkään ole järkevää, koska jokainen oppii ihan eri tavalla, määrällä, laadulla jne. Eli kun omista tuntimääristä mainitsen, mainitsen sen lähinnä hauskan statistiikan takia. Kun kerroin hakutaustaani, halusin vain jakaa oman tarinani. Varmasti on monia päässyt huonommillakin arvosanoilla/ilman yo-todistusta ja pienemmillä lukutunneilla kuin minä. Jos siis yhtään tähän suuntaan kommenttiasi tarkoitit, niin halusin vain avata vähän omia postauksiani, ettei niiden tarkoitus ollut muuta kuin kertoa vilpittömästi ja avoimesti omasta hakutarinastani😊

   -Heta

   Poista