sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Flunssan täyteinen viikonloppu

Mä oon nyt pari päivää päässyt nauttimaan on/off kuumeilusta ja jatkuvasta nenän niiskutuksesta tarmokkaasta käsien pesusta huolimatta. Oon jopa vähän pettynyt mun immuunipuolustukseen, sillä koulun ruokalassakin mä kosken vain servetillä ottimiin välttääkseni suurimmat bakteeripesäkkeet. Kipeänä olo ei ole musta mitenkään erityisen kamalaa, mutta yritän silti säästyä pahimmilta taudeilta yleisellä varovaisuudella. Nyt kuitenkin joku tauti pääsi valloilleen, joten tässäpä muutamia vinkkejä siihen, miten viettää sairauspäiviä omien voimien puitteissa. 
IMG_3861m
 • Pelaa vähän erilaista juomapeliä, kuumalla juomalla. Se menee niin, että tietty nestemäärä pitäisi saada juotua tunnissa, itse suosin mummon mehua. Tähän en osaa mitään faktatietoa antaa että kuinka paljon nesteytystä pitäisi harrastaa, itse pyrin yhden kupposen tunnissa juomaan. 
 • Kasvata elimistön kuumeen lisäksi matkakuumetta etsimällä sattuneesta syystä halpoja lentoja ja matkoja toinen toistaan ihanampiin paikkoihin.
 • Katso kaikkia tosi-tv-ohjelmia mitä TLC ja muut saman tyyliset kanavat tarjoaa. Ihan älyttömän viihdyttäviä vaikka konseptit onkin mitä yksinkertaisimpia. 
 • Nettishoppaile. Vaikka mitään en olekaan vielä ostanut, niin parastahan on nimenomaan se sivustojen selailu. Tällä hetkellä kesävaatteet ovat erityisesti etsinnässä tulevia reissuja ja tietysti kesää ajatellen😍
 • Häiritse kavereita lähettämällä jatkuvasti kuumemittarin kuvia kohoavasta astelukemasta. 
 • Eksy You Tuben syövereihin katsomaan videoita, joihin ei muulloin olisi aikaa. Esimerkiksi bloopers -videot eri sarjoista ja elokuvista on ihan parasta viihdettä ja myöhemmin huomaa katsoneensa videoita jo monta tuntia.
 •  Googleta koronaviruksen oireet - tottakai. Tuskinpa mun kohdalle osui.
 • Laske burana-aikataulu. Insinööri -iskä on opettanut mulle taulukkomallin siitä, kuinka kauan buranan vaikutus kestää ja milloin seuraava tabletti kannattaa ottaa edellisen jälkeen, jotta vaikutus pysyisi hyvänä koko ajan. Ainakin tuntee olevansa niskan päällä ja kontrollissa, vaikka joku yrittääkin sisältä päin taltuttaa😀 Täytyy tietysti muistaa, että kuumeen on myös hyvä antaa nousta elimistön puolustusmekanismina edes tiettyyn pisteeseen asti.
 • Kasvata kännykän ruutuaikaa monella sadalla prosentilla edelliseen viikkoon verrattuna. Käytetty ruutuaika iskee joka kerta päin kasvoja viikon alkaessa kun puhelin sen niin kattavasti ilmoittaa. Pakko myöntää, että kyllä se on auttanut miettimään omaa ruutuaikaa ja sitä mihin aikaansa laittaa monia tunteja päivässä.
 • Syö kaapit tyhjäksi, koska ei ole oikein muutakaan tekemistä. Myös herkkujen syöminen hyvällä omalla tunnolla on harvinaisen sallittua.
 • Taistele pientenkin puristusvoimaa vaativien askareiden kanssa. Ainakin mulla pienikin lämmön nousu saa puristusvoiman aivan nollaan, esimerkiksi eilen iltapalajugurtin foliokannen avaaminen tuotti suuria ponnisteluita, enkä edes liioittele.
 • Tasapainottele erilaisten peittojen kanssa lämpötilan mukaan. Välillä paksu peitto korviin asti vedettynä on parasta, mutta ihan sekunnin päästä ohut neulospeittokin on liikaa. 
 • Nuku. Nyt jos joskus on hyvä aika ottaa mahdollisia univelkoja kiinni pienillä (ja suurilla) päiväunilla. 
Tervettä ja aurinkoista alkavaa viikkoa jokaiselle💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti